недела, 03 декември 2006

Macedonian heroes Goce DelchevТрганл ми Гоце во Солуна града
во Солуна града
во ладна мејана

ми го служила најубава мома
најубава мома
мома Македонка

Гоце ми беше многу умислено
чаша му стои полна со ракија

Ми го запраша најубава мома
зошто ти Гоце чаша не подигаш

дали ти е Гоце пушка ргосала
или ти е Гоце сабја омрзнала

Еј, мори моме, убаво моме
нели ти ме праша
право ќе ти кажам

Туку јас си барам
најубава мома
најубава мома, мома Македонка

бајрак да навезе и да го напише
смрт или слобода за Македонците

Борба да водат борба за слобода
за Македонија да ја ослободат